Na een ontspannende vakantie vliegen we terug in de receptjes. We gaan van start met deze topper! Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt eet ik dolgraag vis, week -en schelpdieren. Ik begin al te watertanden eenvoudigweg door dit recept uit te schrijven
Recept gambasalade
gerecht: lunch
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Bereiding
- Kook de krieltje in de schil.
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en bak ze kort aan langs beiden zijde in de pan met 1/2 el olijfolie.
Snij de ijsbergsla in fijne stukken, zo ook de komkommer en de kleine tomaat.
Pel de gekookte krieltjes en snij in schijfjes.
Schik alles op een bord en voeg de cocktailsaus toe, werk af met de droge bieslook en peterselie.
PS: kant en klare cocktailsaus is meestal niet lactose en/of glutenvrij. Ik koos ervoor om mijn mayonaise zelf te maken en voegde de ketchup toe van rabeko om tot een cocktailsaus te komen die eveneens laag in suikers is. Twee vliegen in 1 klap.
Allergenen & fodmaps
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Reactie plaatsen
Reacties