Gambasalade

Na een ontspannende vakantie vliegen we terug in de receptjes. We gaan van start met deze topper! Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt eet ik dolgraag vis, week -en schelpdieren. Ik begin al te watertanden eenvoudigweg door dit recept uit te schrijven

Recept gambasalade

gerecht: lunch

portie voor 1 persoon


Ingrediënten

  • 2 krieltjes gekookt
  • 250 gram gekookte grote garnalen of gamba's
  • 100 gram ijsbergsla
  • komkommer
  • 1 kleine tomaat
  • 1 el cocktailsaus
  • droge bieslook en peterselie

Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.


Bereiding

  • Kook de krieltje in de schil.
    Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en bak ze kort aan langs beiden zijde in de pan met 1/2 el olijfolie.
    Snij de ijsbergsla in fijne stukken, zo ook de komkommer en de kleine tomaat.
    Pel de gekookte krieltjes en snij in schijfjes.
    Schik alles op een bord en voeg de cocktailsaus toe, werk af met de droge bieslook en peterselie.

    PS: kant en klare cocktailsaus is meestal niet lactose en/of glutenvrij. Ik koos ervoor om mijn mayonaise zelf te maken en voegde de ketchup toe van rabeko om tot een cocktailsaus te komen die eveneens laag in suikers is. Twee vliegen in 1 klap.

Allergenen & fodmaps

Laag in FODMAP

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.