Recept Vissalade
Gerecht: lunch of diner
Low Fodmap - glutenvrij - lactosevrij
2 porties
Ingrediënten
- 150 gram boterbonen of sperziebonen
- 1 grote aardappel
- 2 handen vol fijngesneden ijsbergsla
- 100 gram kerstomaten
- 15 zwarte olijven
- 1 blikje makreelfilets in olie
- 1 el azijn
- 4 anjovisfilets (uit blik)
- 2 hardgekookte eieren
- 2 el mosterd
Bereidingswijze:
Kook of stoom de aardappel gaar in de schil. Na het garen schel je deze en snij in stukken, doe er 1 el mosterd bij en meng goed. Laat dit afkoelen. Kook de boontjes beetgaar, zodat ze nog licht krokant zijn. Giet af en laat schrikken in koud water. Was en snij de sla, hak de anjovis en makreel in fijne stukken en de olijven in twee en snij de tomaten in kwartjes.
Doe alle ingrediënten in een kom (anjovis, sla, bonen, tomaten, olijven, makreelfilet, aardappel en 1 el mosterd) in een kom en meng alles goed door elkaar.
Doe op een bord. Pel de eieren en schik de kwartjes op de borden.
Reactie plaatsen
Reacties