Recept
Gerecht: lunch of diner
bevat gluten (*)
Ingrediënten
Gezonde eiersalade (3 porties)
- 3 el griekse yoghurt (of lactosevrije variant)
- 2 gekookte eieren
- 1 el limoensap
- 2 stengels pijpajuin fijngesneden (het groen van de pijpajuin is low fodmap)
- 1 handvol verse bieslook fijngesneden
- 1 el gedroogde oregano
- 1 snufje zout
- 1/2 el bloemenhoning
Wrap
- geraspte wortelen
- komkommer
- kipfilet everyday gluten- en lactosevrij (fijngesneden in reepjes) 1/2 van een pakje.
- 1 el verse mango in blokjes gesneden
- rucola
- ijsbergsla of andere sla
- volkoren wrap
- ultrafijngesneden cocktailtomaat
Bereidingswijze:
Gezonde eierensalade:
Doe 3 el yoghurt in een kommetje, voeg 1/2 el honing, het limoensap en alle kruiden toe.
Maal of plet de gekookte eieren fijn en voeg deze toe aan het yoghurtmengsel en meng het geheel goed.
Wrap:
Warm de volkorenwrap 30 seconden op in de microgolfoven. Smeer 2 eetlepels van de eiersalade in het midden van de wrap.
Beleg met de groenten en het fijngesneden kippenwit. Als je wrap goed gevuld is en amper toegaat, dan zit het goed.
smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties