Je hoeft het warm water niet uit te vinden. Voor deze recepten haalde ik mijn inspiratie uit het boek de PronoKal methode van Dokter Chris Goossens & Bart Cop met het grote verschil dat ik grotere hoeveelheden kruiden gebruik en het recept is aangepast naar een versie die laag in FODMAPS is.
Recept voor courgette en auberginechips
gerecht: bijgerecht, garnituur of tussendoortje
pronokal vanaf fase 2
auberginechips
- 1 aubergine
- 1 grote koffielepel olijfolie
- 1/2 theelepel lookpoeder (optioneel als je geen last hebt van FODMAPS)
- 1 el droge peterselie
- 1/2 el oregano
- 1 el paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 2 el water
bereiding:
- Verwarm de oven op 200 °C
- Snij de aubergine met behulp van een keukenrobot in fijne schijfjes.
- Doe de kruiden, de olijfolie en het water in een kommetjes en meng tot een papje.
- Meng in een kom de aubergine en het kruidenpapje en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Neem de bakplaat en verdeel de aubergines hierop.
- Afhankelijk van de oven bak je 10-15 minuten in een heteluchtoven type airfryer.
- In een gewone over tot 25 minuten.
Ik gebruik de auberginechips als garnering in mijn salades.
Pittige courgettechips
- 1 courgette
- 1 koffielepel olijfolie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel water
bereiding:
- Verwarm de oven op 200 °C
- Snij de courgette met behulp van een keukenrobot in fijne schijfjes.
- Doe de kruiden, de olijfolie en het water in een kommetjes en meng tot een papje.
- Meng in een kom de courgette en het kruidenpapje.
- Neem de bakplaat en verdeel de courgette hierop.
- Bak de courgette 5 minuten in een voorverwarmde oven.
- Draai de reepjes om en laat nog 5 tot 10 minuten bakken tot ze krokant zijn.
Je kan ze zowel als hapje eten want ze bevatten weinig koolhydraten als ze te gebruiken als garnering.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is laag in FODMAPS en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Reactie plaatsen
Reacties